Yoga

Yoga training voor lichaam en geest

Groepslessen

Yoga bij Sportcentrum Balili

Yoga is meer dan een beetje rekken, strekken en stilzitten. Het is dan ook een echte workout waarbij u uw spieren op een effectieve manier traint. Met yoga ontdekt u dat u uw grenzen kunt verleggen, zowel op als naast de mat. U verbetert hiermee uw flexibiliteit, balans, maar het is ook een goede training bij bijvoorbeeld nek- en rugklachten. Naast fysieke training is het ook ontspannend voor uw lichaam en geest. Het is zeker geen zweverige workout zoals de meeste mensen denken. Het doel van yoga is om zowel uw lichaam en geest te trainen door de combinatie van oefeningen en ademhaling. Dit zorgt voor de perfecte balans van rust en energie.

Waarom yoga bij Sportcentrum Balili

Yoga is begrijpelijker als u weet wat het woord betekent en waar het vandaan komt. Het woord is afkomstig uit het Sanskriet (Oud-Indiaas). In het Nederlands zouden we het woord vertalen als ‘verbinden’. Verbinden slaat op het verenigen van lichaam en geest en dit kunt u doen door middel van uw ademhaling. Deze workout is dus meer dan alleen fysieke houdingen en oefeningen. Zo traint u ook uw ademhaling op een effectieve wijze.

De focus op uw ademhaling is tijdens Yoga ontzettend belangrijk. De adem draagt de levensenergie, ook wel pranayama genoemd. Door ons drukke bestaan is het soms lastig om op een rustige manier adem te halen. Ook als u een hoge ademhaling heeft, is het goed om daar tijdens yoga bewust mee bezig te zijn.

Het heeft namelijk veel effect op uw dagelijkse leven. De juiste manier van ademhalen zorgt ervoor dat u meer rust ervaart doordat uw hartslag verlaagt. Het is wel belangrijk om de juiste balans te vinden om ook alert te zijn tijdens de oefeningen van Yoga.

Er zijn talloze voordelen, zowel fysiek als mentaal waar iedereen zijn eigen invulling aan kan geven. De belangrijkste voordelen die u zult merken zijn:

  • Meer flexibiliteit, kracht en balans
  • Meer energie
  • Vermindering van rug- en nekklachten
  • Minder slapeloosheid door ademhalingstechnieken
  • Minder stress
  • Gevoel van voldoening
Download onze app en
start met trainen

Boek een dagpas

Bij Sportcentrum Balili vinden wij het belangrijk dat mensen hun doelen behalen en plezier hebben in het sporten.

Copyrights © Sportcentrum Balili 2023

Translate »