skip to Main Content

Jumping fitness

Jumping Fitness is een dynamische conditietraining op speciaal hiervoor ontwikkelde trampolines. In deze training voer je traditionele aerobicpassen uit. Door de veerkrachtige ondergrond zijn deze niet zo belastend voor de gewrichten dan wanneer je deze oefeningen op een vaste ondergrond zou uitvoeren. Je balans en lichaamscoördinatie verbeteren aanzienlijk met Jumping Fitness.

Bij Jumping Fitness speel je feitelijk met de zwaartekracht. Hierdoor worden meer dan 400 spieren aangespannen en ontspannen – meer dan in elke andere duursport.

De training beperkt zich tot het oppervlak van de trampoline die je in de les gebruikt.
4-trainer1024x502De Jumping Fitness-training is zo ontworpen dat iedereen op zijn eigen niveau kan meedoen. De combinatie van snelle sprints op de trampoline en trage sprongen afkomstig uit de krachttraining, stimuleert de vetverbranding van het lichaam sterk. Het brede scala aan Jumping Fitness-oefeningen biedt de garantie dat je je hele lichaam versterkt. Een essentieel onderdeel van de training is het verbeteren van je lichamelijke balans. Deze specifieke evenwichtstraining versterkt vooral de diepe rugspieren, die normaal moeilijk te trainen zijn. Door regelmatig Jumping Fitness te beoefenen, merk je in korte tijd al het positieve effect ervan. Je verbrandt drie keer zoveel calorieën als tijdens het joggen, maar dankzij de energieke en flexibele training worden de gewrichten ontzien. Door de elastische vering van de trampoline is deze les dus minimaal belastend voor je gewrichten en erg bevorderend voor je spierkracht, stofwisseling, hart, bloedsomloop en lymfestelsel. Bovendien helpt Jumping Fitness osteoporose en incontinentie tegen te gaan.
Kom jezelf gauw fit jumpen bij Sportcentrum Balili!
Wil je een keer mee doen met deze les? Bekijk hier de lestijden.

De voordelen van Jumping fitness

Zoals u ziet biedt deze groepsles vele voordelen en is het voor iedereen toegankelijk. Dit zijn alle voordelen op een rijtje:

  • U verbrandt veel calorieën
  • Gemakkelijke oefeningen
  • Verbetert conditie en sprintvermogen
  • Goede training voor uw hele lichaam
  • Minder belastend voor uw knieën dan andere groepslessen

Interesse in een proefles? Meld u direct aan

Bent u benieuwd naar jumping fitness? Doe een keer mee met een gratis groepsles bij Sportcentrum Balili. Wilt u meer informatie over deze groepslessen of andere groepslessen? Of bent u nog geen lid? Vraag gerust meer informatie aan of bel of mail voor een intake gesprek. Wij zijn bereikbaar op belt u naar: 050-3183964 en via mail op info@sportcentrumbalili.nl. Ook voor een van onze andere groepslessen kunt u een proefles doen. Wilt u ook uw balans, spierkracht en conditie verbeteren? Doe wekelijks mee of neem contact op voor een proefles. Kom uzelf gauw fit jumpen en doe een groepsles jumping fitness.

Gratis proefles

Kom langs voor een gratis proefles!