Jumping fitness

Dynamische conditietraining op trampolines

Groepslessen

Jumping fitness bij Sportcentrum Balili

Jumping Fitness is een dynamische conditietraining op speciaal hiervoor ontwikkelde trampolines. In deze training voer je traditionele aerobicpassen uit. Door de veerkrachtige ondergrond zijn deze niet zo belastend voor de gewrichten dan wanneer je deze oefeningen op een vaste ondergrond zou uitvoeren. Je balans en lichaamscoördinatie verbeteren aanzienlijk met Jumping Fitness.

Waarom jumping fitness bij Sportcentrum Balili?

Bij Jumping Fitness speel je feitelijk met de zwaartekracht. Hierdoor worden meer dan 400 spieren aangespannen en ontspannen – meer dan in elke andere duursport. De training beperkt zich tot het oppervlak van de trampoline die je in de les gebruikt. De Jumping Fitness-training is zo ontworpen dat iedereen op zijn eigen niveau kan meedoen. De combinatie van snelle sprints op de trampoline en trage sprongen afkomstig uit de krachttraining, stimuleert de vetverbranding van het lichaam sterk. Het brede scala aan Jumping Fitness-oefeningen biedt de garantie dat je je hele lichaam versterkt. Een essentieel onderdeel van de training is het verbeteren van je lichamelijke balans.

Deze specifieke evenwichtstraining versterkt vooral de diepe rugspieren, die normaal moeilijk te trainen zijn. Door regelmatig Jumping Fitness te beoefenen, merk je in korte tijd al het positieve effect ervan. Je verbrandt drie keer zoveel calorieën als tijdens het joggen, maar dankzij de energieke en flexibele training worden de gewrichten ontzien. Door de elastische vering van de trampoline is deze les dus minimaal belastend voor je gewrichten en erg bevorderend voor je spierkracht, stofwisseling, hart, bloedsomloop en lymfestelsel. Bovendien helpt Jumping Fitness osteoporose en incontinentie tegen te gaan.Kom jezelf gauw fit jumpen bij Sportcentrum Balili!

Download onze app en
start met trainen

Boek een dagpas

Bij Sportcentrum Balili vinden wij het belangrijk dat mensen hun doelen behalen en plezier hebben in het sporten.

Copyrights © Sportcentrum Balili 2023

Translate »