5 tips! Maak sporten een gewoonte

5 TIPS DIE JOU HELPEN SPORTEN EEN GEWOONTE TE MAKEN

Het kost gemiddeld 66 dagen om een gewoonte aan te leren.

Sporten zorgt voor meer kracht, een betere conditie, een betere kwaliteit slaap, een verminderd risico op ziektes en betere mentale gezondheid. Genoeg redenen om sporten een gewoonte te maken, toch? Hier zijn 5 tips die jou hierbij gaan helpen:

  1. PLANNEN

Plan je workouts ruim op tijd. Wanneer je sportmoment vaststaat houd je er rekening mee en maak je de kans kleiner dat je op het laatste moment tóch iets anders gaat doen.

  1. DOE WAT JE LEUK VINDT

Vind jij het geweldig om een groepsles te volgen maar heb je er een hekel aan om in je eentje in de fitness te staan? Kies dan natuurlijk voor een groepsles! Als je doet wat je leuk vindt blijf je langer gemotiveerd.

  1. ZOEK EEN GROEIMAAT

Spreek met een vriend of vriendin af om samen te gaan sporten. Je hebt dan een afspraak staan met iemand, dat maakt het al een stuk moeilijker om de sportschool te skippen. Daarnaast kan je elkaar motiveren en uitdagen.

  1. STEL KLEINE DOELEN

Als je van nul naar vijf keer trainen per week gaat, is dit ontzettend lastig om vol te houden. Kies voor kleine doelen die je met jouw niveau makkelijk kunt halen, bijvoorbeeld: ‘ik ga deze week twee keer 30 minuten sporten’. Doelen behalen geeft je een gevoel van voldoening en het motiveert. Maak je doelen langzaam groter en uitdagender. Heb je wel een groot doel? Deel het dan op in haalbare tussendoelen.

  1. BEGIN NU

Waar wacht je nog op? Start niet morgen, niet komende maandag, niet volgende maand, maar nu!

Boek een dagpas

Bij Sportcentrum Balili vinden wij het belangrijk dat mensen hun doelen behalen en plezier hebben in het sporten.

Copyrights © Sportcentrum Balili 2023

Translate »