6 Last-minute tips voor een strakke buik

Wil je nog snel even de laatste kilo’s er af zweten voor het strand? Hieronder staan zes tips om nog even snel wat gewicht te verliezen.

1. Eet extra eiwitten

Eiwitten geven je eerder een vol gevoel en zorgen ervoor dat je minder snel weer de snoepkast induikt. Verder zijn eiwitten belangrijk voor het spierherstel, zodat je tijdens het afvallen zo min mogelijk spiermassa kwijtraakt.

2. Stel een voedingsschema op

Als je wilt afvallen is het belangrijk om een goed beeld te hebben van je caloriegebruik en calorie-inname. Dit doe je bijvoorbeeld door middel van een app zoals Myfitnesspal. Zo weet je ongeveer je lichaam nodig hebt. Probeer dan ongeveer 500 kcal minder te eten dan wat je nodig hebt. Zo val je op een redelijk gezonde manier af.

3. Vertel het tegen je partner of vrienden

Het is een beetje een inkoppertje, maar het werkt echt. Vertel je partner, familie en vrienden dat je van plan bent nog wat kilo’s af te vallen. Geef ze aan dat ze jou moeten als je ‘s nachts weer die snoepkast induikt. Een beetje goede vriend houdt je tegen…

4. Drink extra water

Als je minder eet kan het zijn dat je ‘s avond honger hebt. Om de honger wat te stillen kan je wat jezelf wat extra water inschenken of een kopje thee zetten. Door wat te drinken leidt je als het ware het lichaam af en neemt de honger af.

5. Stop tijdelijk met een deel van je koolhydraten

Door tijdelijk een deel van je koolhydraten te schrappen uit je dieet kan je ongeveer 2 tot 3 kilo verliezen. Vaak is dit gewichtsverlies geen vet maar voornamelijk vocht. Dit is dus echt een quick fix en deze methode werkt niet op de lange termijn.

6. Start met krachttraining

Tijdens het afvallen verlies je over het algemeen vet en spiermassa. Door krachttraining te combineren met een gezond en eiwitrijk dieet bescherm je de spieren zoveel mogelijk. Juist deze spieren zijn belangrijk voor het instandhouden van je metabolisme. Op deze manier verbranden je spieren nog meer energie!

Boek een dagpas

Bij Sportcentrum Balili vinden wij het belangrijk dat mensen hun doelen behalen en plezier hebben in het sporten.

Copyrights © Sportcentrum Balili 2023

Translate »