Interview met Jeroen Smid

Vraag 1: Hoe lang sport je al bij sportcentrum Balili?

“Ik ben al sinds 2006 lid bij de sportschool. Ik kom hier al 10 jaar.”

Vraag 2: Wat voor soort training doe je? En waarom?

“Ik doe al jaren krachttraining. Ik focus me de laatste tijd veel op mijn core stability en ook probeer ik lenig te blijven/te worden.”

Vraag 3: Waarom sport je? Wat is je doel/wat wil je bereiken? En wat is de motivatie om te trainen?

“Voor mij is sporten echt een hobby. Ik vind het lekker om na een lange dag werk even mijn hoofd leeg te maken en even lekker te sporten. Ik ben ooit begonnen met fitnessen door een knieblessure die ik heb opgelopen in de tijd dat ik nog basketbalde. Ik was een tijdje uit de roulering door die knieblessure en na een operatie wilde ik weer aansterken. Fitnessen gaf en geeft me nog steeds een goed gevoel.”

Vraag 4: Is deze motivatie nog steeds hetzelfde als toen je begon met sporten of is deze in de loop van de tijd veranderd?

“Nee, ik vind het nog steeds lekker om elke keer te gaan trainen. Het enige verschil met toen ik net begon met fitnessen is dat het nu een gewoonte is geworden. Eerst moet je jezelf er meer toe zetten om ook daadwerkelijk elke keer weer te gaan en nu kijk ik er naar uit om te gaan.”

Vraag 5: Hou je met trainen een bepaald trainingsschema aan?

“Ik houd geen trainingsschema op papier aan. Maar ik heb voor mezelf wel duidelijk wat ik elke training wil gaan doen. Ik train 4 keer per week en per training train ik twee spiergroepen en buikspieren. Hierbij houd ik er afwisseling in door telkens weer andere oefeningen te doen.”

Vraag 6: Pas je je voeding ook aan aan het sporten? Zo ja? Op welke manier? Zo nee, waarom niet?

“Ja, ik eet gezond. Ik zorg dat ik mijn groentes en fruit binnen krijg en ik eet voldoende eiwitten. Daarnaast heb ik ook wat supplementen die ik neem, zoals Amino’s.”
Ik ben geen podiumbeest maar wel een killer in de gym, die af en toe zijn biertje drinkt.

Boek een dagpas

Bij Sportcentrum Balili vinden wij het belangrijk dat mensen hun doelen behalen en plezier hebben in het sporten.

Copyrights © Sportcentrum Balili 2023

Translate »