Interview met Eduard Kheranyan

Hi Eduard, vertel eens: wie ben je precies?

Ik ben Eduard Kheranyan (32) en kom oorspronkelijk uit Armenië. In mijn jeugdjaren ben ik eerst begonnen met powerlifting en later heb ik me volledig gericht op bodybuilding. Inmiddels ben ik vier keer kampioen van Nederland geworden en één keer kampioen van Spanje. Mijn laatste wedstrijd was in 2012. Naast het trainen houd ik van lekker eten en luister ik graag naar rustige muziek, zoals Barry White.

Een bijzonder feitje over Eduard: wist je dat…?

Eduard vroeger straatkrantverkoper is geweest? Toen hij net in Nederland woonde, is hij fanatiek blijven trainen en heeft hij in zijn vrije tijd als straatkrantverkoper geld ingezameld voor zijn zieke vader in Armenië.

Hoe ben je gestart met trainen?

Ik ben op mijn 14-15de begonnen met trainen. Eerst voornamelijk met powerlifting en later ben ik mij volledig gaan richten op bodybuilding. Dit was ongeveer rond mijn 17-18de.

Eduard KindHoe zag je eruit vroeger?

Ik ben altijd wel met sport bezig geweest. Toen ik rond mijn 14de in aanraking kwam met fitness en begon met sporten wist ik het… Dit is mijn droom!

Waarom heb je gekozen voor bodybuilding?

Powerlifting is mij te veel gericht op zwaar gewicht en het is te blessuregevoelig. Bodybuilding is heel breed. Goed voor je lichaam, bewustmaking van je voeding, efficiënt trainen en je krijgt er veel discipline van.

Hoe voelt het om je zo bloot te geven op het podium?

Dat is super en tegelijk heel apart. De laatste weken zijn heel zwaar. De laatste dagen zonder water zijn pittig, omdat je helemaal afgetraind en droog wilt zijn.

Wat is jouw motivatie om te beginnen?

Mijn droom is om één keer op Mr. Universe te staan. Ik wil een keer op dat grote podium staan! 🙂

Is het moeilijk vol te houden?

Ik vind het echt relaxt om elke dag met sport bezig te zijn. Tijdens het droogtrainen wordt het wel wat zwaarder. Elke dag train ik drie keer: ‘s ochtends cardio, ‘s middag kracht en ‘s avonds weer cardio.

Wat is de grootste fout die je hebt gemaakt?

Toen ik jong was, heb ik erg veel getraind. Soms wel 6 tot 7 uur per dag. Toen heeft een ervaren bodybuildster mij verteld dat ik het wat rustiger aan moest doen. Sindsdien heb ik echt stappen gemaakt.

Wat eet je op een dag?

Op de foto zie je mijn dieet voor drie dagen:
voedingsschema-eten
En dit is mijn voedingspatroon op een normale dag:

 • 07:00 Muesli met 10 eieren mixen en bakken
 • 09:00 Biefstuk met rijst
 • 12:00 Biefstuk met rijst en groente
 • 14:00 Kip met rijst of macaroni

Van 15:00-16:00 uur train ik, en daarna zet ik voort met:

 • een eiwitshake (whey isolaat) met creatine, vitamine C en visolie
 • 17:00 Kipfilet met rijst en groente
 • 20:00 Kipfilet met rijst en groente
 • 24:00 Biefstuk met groente
 • 02:00 ‘s Nachts zet ik de wekker om mijn biefstuk met rijst, multivitamine, visolie, vitamine C, calcium, magnesium en zink te nemen.

Hoe ziet een trainingsdag eruit?

Tijdens mijn bulkfase train ik 6 keer per week kracht, en 2 tot 3 keer per week cardio ná de training (ongeveer 15 min). Tijdens het droogtrainen train ik 3 keer per dag (2 keer cardio en 1 keer kracht).

 • Maandag: rug
 • Dinsdag: borst, schouders en zijkanten
 • Woensdag: rustdag
 • Donderdag: benen
 • Vrijdag: schouders
 • Zaterdag: armen
 • Zondag: rustdag

Wat voor supplementen gebruik je?

Best veel! Dit zijn de supplementen die ik neem:

 • Creatine
 • Whey isolaat
 • BCAA
 • Aminozuren
 • Multivitamine
 • Calcium, magnesium en zink
 • Visolie.

Wat zijn de belangrijkste tips voor een beginner?

 1. Luister naar mannen met ervaring
 2. Luister ook goed naar je lichaam en leer je lichaam goed kennen
 3. Vergeet niet te ademen tijdens het trainen
 4. Maak het niet te bont: train hard, maar eet en slaap voldoende!
 5. Train niet met te zware gewichten
 6. Verwacht niet direct resultaat.

Eduard, bedankt voor dit interview! Sportcentrum Balili wenst jou succes met het verwezenlijken van je Mr. Universe-droom! 🙂

Boek een dagpas

Bij Sportcentrum Balili vinden wij het belangrijk dat mensen hun doelen behalen en plezier hebben in het sporten.

Copyrights © Sportcentrum Balili 2023

Translate »